MOOVE ON kroz ponudu dugoročnog najma vozila želi svojim korisnicima osigurati što širi izbor mogućnosti kako bi oni mogli odabrati opciju mobilnosti koja najbolje odgovara njihovim željama i potrebama.

HEV, PHEV i EV automobili u MOOVE ON Zelenoj ponudi dugoročnog najma vozila

MOOVE ON Zelena ponuda dugoročnog najma električnih, plug-in hibridnih i hibridnih automobila jednostavno je rješenje za zeleni vozni park. Sve usluge vezane za korištenje vozila objedinjene su na jednom mjestu, a svi troškovi na jednom računu. Automobili u MOOVE ON Zelenoj ponudi dugoročnog najma se financiraju kroz operativni leasing koji je često izbor tvrtki radi prednosti koje im pruža. Koje su financijske prednosti modela dugoročnog najma vozila za tvrtke potražite ovdje.

Zelena budućnost mobilnosti?

Snažna globalna urbanizacija i klimatski izazovi s kojima se susrećemo nametnuli su potrebu promišljanja kako će mobilnost izgledati već u bliskoj budućnosti.

Jedna od tema svakako je kako smanjiti utjecaj emisije CO2 na klimu. Najdalje u promišljanju po toj temi otišla je Europa, odnosno EU. Ne samo u promišljanju već i u postavljenim ciljevima i provedbi.

“Fit for 55”

U svojoj agendi “Fit for 55” EU planira smanjene emisije CO2 za 55% do 2030. godine. Među mnogim mjerama to se odnosi i na prilagođavanje zakonskih okvira i javnih politika te izgradnju potrebne infrastrukture u cilju dinamične penetracije vozila s nultom emisijom na europskim tržištima.

Već 2025. godine planirana su neka ograničenja za ICE (Internal Combustion Engine) vozila, odnosno za automobile s motorom s unutarnjim izgaranjem (ponajviše se to do 2025. odnosi na dizelska vozila). S 2030. godinom planiran je prestanak prodaje ICE vozila, a za 2035. i zabrana proizvodnje vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Neka od tržišta, članica EU, su već napravile – manje ili veće – konkretne korake prema ispunjenju ciljeva spomenute agende u smislu postojećeg udjela vozila s nultom emisijom na tržištu, osiguranju potrebne infrastrukture (punionice) te implementacije javnih politika. To se odnosi na zemlje poput Norveške, Nizozemske, Švedske, Finske, Danske, Njemačke i Francuske.

No, za mnoge tvrtke na tržištu EU to će značiti znatna ulaganja u svoje flote u dolazećem kratkom i srednjem razdoblju.

Ekonomska strana odluke o zelenom voznom parku

Dodatno, važan motiv za tvrtke te kupce i korisnike vozila općenito, a kao takav možda presudan za uspjeh EU plana, jest kakve će im benefite prelazak na održive vozne parkove donijeti, odnosno, kako im to može unaprijediti poslovanje.

Pri tome će se prije svega uspoređivati TCO (Total Cost of Ownership) vozila s nultom emisijom u usporedbi s vozilima s motorima s unutarnjim izgaranjem. Dakle, koliki su ukupni troškovi korištenja održivih vozila u odnosu na vozila s konvencionalnim pogonom?

Na primjer, kod EV vozila je niži trošak održavanja zasigurno na njihovoj strani u odnosu na ICE vozila. Puno manje pokretnih dijelova motora kod EV vozila, nema troškova izmjene motornog ulja kao niti potrebe za izmjenama filtera ulja te ostali faktori daju prednost EV vozilima prema ICE vozilima što se tiče troškova održavanja. Ne postoji još duže iskustvo niti veći broj vozila na tržištu za točnije podatke, ali neki proizvođači daju procjene da se radi i čak do 30-40% uštede u održavanju za EV vozila u odnosu na ICE vozila.

“Mana” EV vozila, što se tiče TCO, je dosta visoka trenutačna razina nabavnih cijena EV vozila u odnosu na ICE vozila. To bi se, vjerujemo, moglo korigirati dinamičnim povećanjem volumena prodaje EV vozila (koji do ovog trenutka imaju mali udio na većini tržišta).

Dodatno, posebna tema odnosi se na troškove energije koja pogoni takva vozila. U ovom trenutku, prednost je na strani EV vozila u odnosu na ICE vozila. Vjerujemo da će tako i ostati. Naravno, važno je biti svjestan da za korisnika generalno ne postoji besplatna energija. Jedino, na primjer, ako možda u budućnosti vozila u potpunosti pogonjena na solarni pogon ili na neki drugi izvor obnovljive energije, uz odgovarajuća tehnološka rješenja, ne nađu put do tržišta.

Važna je tema i buduće tržište rabljenih EV vozila. Kako će se tehnologije u kratkom roku razvijati? Koje će u budućnosti biti otkupne vrijednosti tih vozila, koliko će vrijediti u budućnosti? Veliki izazov u ovom trenutku za sve one koji preuzimaju buduće rizike u tom segmentu automobilskog tržišta.

Dugoročni najam vozila kao model koji smanjuje rizike odluke o zelenom voznom parku

Moguće da je dobro rješenje za nove korisnike održivih voznih parkova usluga dugoročnog najma automobila kakvu pruža i Moove On Mobility Solutions, full-service leasing s all-in uslugama na jednom mjestu. Usluga dugoročnog najma vozila u kojoj su za cijelo vrijeme najma fiksno ugovoreni i svi troškovi održavanja te pružatelj usluge preuzima na kraju najma rizik procjene vrijednosti korištenog vozila na tržištu.

Zelena budućnost voznih parkova?

Generalno, široka je ovo tema koju je teško predstaviti u ovako kratkom formatu. Također izazovna za sve proizvođače kao i za sve sudionike na automobilskim tržištima EU.

Važno je spomenuti da postoje i drugačija razmišljanja te kritike ovog EU plana. Od pitanja da li su EV vozila stvarno toliko ekološki prihvatljivija od ICE vozila. Pa do pitanja zašto se EV vozila toliko favoriziraju u odnosu na možda druge moguće tehnologije i rješenja poput vozila na vodikov pogon, sintetska goriva i ostalih mogućih rješenja za održivi vozni park u Europi. Kritika je ovog rješenja i da stavlja sve na automobilskom tržištu (od proizvođača do korisnika) pod veliki pritisak te velike izazove i rizike u kratkom razdoblju.

Kako god bilo, promjene su tu. Vjerujemo da te promjene mogu donijeti brzi razvoj novih tehnologija I rješenja koji će biti od koristi za sve u Europi te globalno te pridonijeti kvalitetno zadanim ciljevima očuvanja okoliša u budućnosti.

Uskoro ćemo u drugom dijelu bloga Zelena budućnost mobilnosti obratiti više pažnje na situaciju s održivim voznim parkovima u Hrvatskoj kao i što očekuje naše tvrtke na putu prema zelenim voznim parkovima.

Do tada više informacija o MOOVE ON Zelenoj ponudi možete naći na https://www.mooveon.hr/zelena-ponuda/ , a o cjelokupnoj MOOVE ON ponudi dugoročnog najma vozila na https://www.mooveon.hr/top-ponuda-2022/.

Dario Matečić
CEO, Move On Mobility Solutions d.o.o.

Višegodišnje iskustvo rada na automobilskom tržištu na raznim područjima, s mnogim izvanrednim automobilskim brandovima te na puno zanimljivih projekata. Interesiraju ga dinamične promjene kroz koje prolazi automobilsko tržište te kako pronaći inovativna i kvalitetna rješenja za mobilnost korisnika. Zato je od samog početka rada te tvrtke dio MOOVE ON tima.

Podijeli s prijateljima:

Iza engleskih skraćenica u naslovu teksta stoji Total Cost of Ownership (TCO), jedina metrika o kojoj trebate razmisliti ozbiljno kad kupujete, unajmljujete ili financirate vozilo. Razlog? Upravo druga engleska skraćenica TKO – Technical Knockout.

Igre riječima na stranu, približiti ćemo vam kako financijski odgovorno pristupiti održavanju voznog parka tvrtke i kojih par svježih statističkih podataka trebate unijeti u svoj kalkulator.

Konkurentan ukupni trošak vlasništva vozila

U svom najjednostavnijem obliku, ukupni trošak vlasništva (TCO) je izvorna nabavna cijena vozila, umanjena za njegovu buduću vrijednost (amortizacija), plus svi porezi i tekući troškovi.

To uključuje obavezno automobilsko osiguranje, kasko osiguranje, troškove pri registraciji vozila – tehnički pregled, eko test, naknadu za ceste, posebnu naknadu za okoliš, porez na cestovna motorna vozila i ostale naknade, godišnje servise i izvanredne popravke, troškove nabavke, sezonske zamjene i čuvanja guma, troškove zamjenskog vozila kada je vozilo na servisu, cestarine i potrošnju goriva.

Porezi i njihov obračun traže detaljno pojašnjenje, posebno ako zaposlenicima dajte automobil na stalno korištenje što predstavlja njihovu plaću u naravi. Zato prije svega razgovarajte s voditeljem financija ili poreznim savjetnikom.

Već sad smo nabrojali puno toga što ne stoji u atraktivnoj akcijskoj cijeni vozila u prodajnom oglasu, zar ne?

Zanimljive informacije koje ste možda propustili prošli mjesec

Kupujete auto? Ne, hvala!

Tržište usluga dugoročnog najma vozila raste više od 25% svake godine

Globalno tržište dugoročnog najma vozila i pretplate na vozila ubrzano raste zbog promjena preferencija korisnika, stalnih izazova urbanizacije i digitalne transformacije unutar automobilske industrije.

Analizirana vrijednost tržišta u 2023. godini iznosila je više od 4.6 milijardi eura i očekuje se da će tržište dosegnuti 15 milijardi eura do 2028. Rast su potaknuli troškovi upravljanja voznim parkovima, zanimanje za električna vozila, rastuća zabrinutost oko održivosti te integracija MaaS (Mobility-as-a-service) rješenja.

Ključni trendovi koji dodatno potiču rast su proširenje modela pretplate na širi tržišni segment, povećana integracija digitalnih platformi, uvođenje slojevitih planova pretplate, naglasak na fleksibilnosti i praktičnosti, suradnja među glavnim igračima u industriji i uvođenje usluga pretplate posebno prilagođenih smanjenju emisija CO2.

Stari automobili – novi problemi.

Starost automobila na hrvatskim cestama prije ili kasnije postane tema za razgovor. Raspravljaju o tome različiti financijski i prometni stručnjaci, političari, automobilski entuzijasti čak i jedva punoljetni zaljubljeni parovi željni romantičnog bijega od roditelja.
Razloga takvog ruzinavog stanja našeg voznog parka je isto koliko i zvijezda na ljetnom nebu. Rješenja za pomlađivanje 1.915.521 registriranih osobnih vozila je puno, puno manje ali ipak postoje i nisu daleko.

Koji je auto najbrži? Bijeli.

Dostavna vozila su stalno na cesti. Prosječno gradski dostavni automobil odradi više od 35.000 kilometara godišnje. Upravo zato su rizici od oštećenja i zamora materijala vozila u porastu. Održavanje dostavnih vozila je stres za vlasnike tih vozila jer su oni ipak alat za svakodnevni rad. U razgovoru o toj temi može se zaključiti da su vlasnici dostavnih vozila snalažljivi likovi ali svi priznaju kako im ipak treba pomoć u brizi za “bijelu-flotu”.

Briga za mentalno zdravlje vozača i njegovog automobila

Izazova i prilika koje nam ne daju spavati svi zajedno imamo svakog dana sve više. Svim srcem podržavamo tražiti pomoć od profesionalaca koji će nas saslušati, postaviti nam pitanja koje si sami ne želimo postaviti i tako pronaći odgovore za bolje sutra.

Nemamo profesionalnih znanja kako vam pomoći u borbi s anksioznošću i sličnim izazovima, možemo vam samo preporučiti iskusnog psihologa.

Mi vam možemo biti dobar savjetnik kako optimizirati troškove vozila u vašoj tvrtki. Višegodišnji razgovori s vlasnicima tvrtki, financijskim direktorima i voditeljima voznih parkova i nabava, voditeljima ljudskih potencijala naše su vrijedno iskustvo u organizaciji flota i zadovoljstvu korisnika.

Amortizacija automobila

Gorivo i osiguranje su na primjer očiti tekući troškovi  , ali amortizacija vozila (razlika između vrijednosti automobila kada ga kupite i kada ga odlučite prodati) najveći je trošak posjedovanja automobila, ali i uvelike skriven.

Automobile mijenjamo u prosjeku svakih 3-5 godina. Neki novi automobili mogu imati pad vrijednosti za čak 20-35% u prvoj godini, a često će izgubiti 50% ili više tijekom tri godine.

Na primjer, ako uzmete dva automobila na jeftinijem kraju tržišta, možete vidjeti da je automobil B u početku jeftiniji za 2000 eura, ali zapravo košta više tijekom tri godine od automobila A.

Čak i ako skuplji automobil A također ima veće troškove rada, manje se amortizira.
U međuvremenu, automobil B, koji je jeftiniji za kupnju i vožnju, gubi vrijednost puno više.
Zapravo, amortizira se toliko više da je početna ušteda od 2000 eura u potpunosti nadmašena amortizacijom tijekom tri godine.

Kako možete smanjiti amortizaciju svog automobila i maksimizirati njegovu vrijednost pri prodaji? Od početka treba istražiti i razmisliti o marki i modelu vozila, čak i njegovoj boji, trajanju garancije, dodatnoj opremi koja biti zanimljiva pri prodaji za 5 godina (ne, stakleni krov se ne sviđa baš svima op.a) i broju kilometara koji će taj automobil imati kad ga se odlučite riješiti.

Osiguranje vozila

Posljednjih godina cijene automobilskih osiguranja u Hrvatskoj porasle su za 15 do 30 posto zbog povećane inflacije. Također od 2024. i zbog novog zakona o obveznim osiguranjima koji donosi veću zaštitu vlasnika autombila, ali i više premije osiguranja.

Financiranje vozila

Kamate leasing društava kroz koje se većina tvrtki nabavlja vozila snažno su porasle zadnjih par godina zbog rasta Euribora, referentne kamatne stope. Možda vas taj rast kamata manje smeta ako ste kao i većina ugovorili fiksnu kamatnu stopu. U suprotnom vaš automobil kojeg sad gledate na parkingu postao je još skuplji.
Iznos kamate ne mora biti najveći izazov ako ste na vrijeme izabrali optimalan model leasinga za vašu tvrtku.

Moove On usluge

Iz svega navedenog jasno je kako nerazumijevanje svih troškova povezanih s posjedovanjem voznog parka može dovesti do niza financijskih izazova za tvrtku.

Višegodišnje iskustvo u prodaji i održavanju vozila naša je najveća vrijednost koju možemo podjeliti s vama i zajedno oblikovati vozni park koji će odgovarati vašim mogućnostima i potrebama.

Moove On i slični pružatelji usluga na tržištu mogu biti rješenje jer korisniku osiguravaju predvidljivi trošak korištenja vozila (koji obuhvaća, između ostalih, troškove financiranje vozila, redovno i prošireno održavanje, obvezno i kasko osiguranje, troškove guma, troškove zamjenskog vozila) tijekom cijelog razdoblja korištenja vozila, a preuzimaju većinu rizika koje mogu donijeti promjene na tržištu.

Kako optimizirati troškove voznog parka vaše tvrtke? Bez ikakvih obaveza dogovorite sastanak s Moove On savjetnikom.

Podijeli s prijateljima: