Vrijedne informacije o pitanjima koja su važna u poslovanju i upravljanju voznim parkom

Zanimljive informacije koje ste možda propustili prošli mjesec

Kupujete auto? Ne, hvala!

Tržište usluga dugoročnog najma vozila raste više od 25% svake godine

Globalno tržište dugoročnog najma vozila i pretplate na vozila ubrzano raste zbog promjena preferencija korisnika, stalnih izazova urbanizacije i digitalne transformacije unutar automobilske industrije.

Analizirana vrijednost tržišta u 2023. godini iznosila je više od 4.6 milijardi eura i očekuje se da će tržište dosegnuti 15 milijardi eura do 2028. Rast su potaknuli troškovi upravljanja voznim parkovima, zanimanje za električna vozila, rastuća zabrinutost oko održivosti te integracija MaaS (Mobility-as-a-service) rješenja.

Ključni trendovi koji dodatno potiču rast su proširenje modela pretplate na širi tržišni segment, povećana integracija digitalnih platformi, uvođenje slojevitih planova pretplate, naglasak na fleksibilnosti i praktičnosti, suradnja među glavnim igračima u industriji i uvođenje usluga pretplate posebno prilagođenih smanjenju emisija CO2.

Stari automobili - novi problemi.

Starost automobila na hrvatskim cestama prije ili kasnije postane tema za razgovor. Raspravljaju o tome različiti financijski i prometni stručnjaci, političari, automobilski entuzijasti čak i jedva punoljetni zaljubljeni parovi željni romantičnog bijega od roditelja.
Razloga takvog ruzinavog stanja našeg voznog parka je isto koliko i zvijezda na ljetnom nebu. Rješenja za pomlađivanje 1.915.521 registriranih osobnih vozila je puno, puno manje ali ipak postoje i nisu daleko.

Koji je auto najbrži? Bijeli.

Dostavna vozila su stalno na cesti. Prosječno gradski dostavni automobil odradi više od 35.000 kilometara godišnje. Upravo zato su rizici od oštećenja i zamora materijala vozila u porastu. Održavanje dostavnih vozila je stres za vlasnike tih vozila jer su oni ipak alat za svakodnevni rad. U razgovoru o toj temi može se zaključiti da su vlasnici dostavnih vozila snalažljivi likovi ali svi priznaju kako im ipak treba pomoć u brizi za “bijelu-flotu”.

Briga za mentalno zdravlje vozača i njegovog automobila

Izazova i prilika koje nam ne daju spavati svi zajedno imamo svakog dana sve više. Svim srcem podržavamo tražiti pomoć od profesionalaca koji će nas saslušati, postaviti nam pitanja koje si sami ne želimo postaviti i tako pronaći odgovore za bolje sutra.

Nemamo profesionalnih znanja kako vam pomoći u borbi s anksioznošću i sličnim izazovima, možemo vam samo preporučiti iskusnog psihologa.

Mi vam možemo biti dobar savjetnik kako optimizirati troškove vozila u vašoj tvrtki. Višegodišnji razgovori s vlasnicima tvrtki, financijskim direktorima i voditeljima voznih parkova i nabava, voditeljima ljudskih potencijala naše su vrijedno iskustvo u organizaciji flota i zadovoljstvu korisnika.